Česta pitanja

CIJENE ZRAČNOG PRIJEVOZA?

Cijene ovise od krajnje destinacije, težine, volumena, vrste robe, hitnosti i drugih čimbenika. Postoji više vrsta air cargo servisa. Na nama je nadjemo najbolje rješenje, a na vama je da se odlučite za neku od ponuđenih opcija. Cijene se formiraju prema kg (kilogramu) obračunske težine.

ŠTO JE OBRAČUNSKA TEŽINA POŠILJKE?

Pri kalkulaciji troškova transporta važno je zapamtiti da su sve cijene izražene po težinskoj jedinici od 1kg. U tom smislu ukoliko se težina pošiljke promijeni makar i za 1kg, cijena transporta će se promijeniti. Također vrlo je važno imati na umu odnos težine i volumena koji se koristi prilikom avionskog transporta (1cbm = 167 kg), jer se cijena uvijek računa po onoj vrijednosti (realna težina ili obračunska težina) koja je veća. Što znači ako imate 1cbm robe težine 50kg cijena se formira na temelju obračunske težine od 1cbm = 167kg, dok u slučaju da imate robu malih gabarita (npr. 0.2cbm) realne težine 200kg, cijena će se formirati na temelju realne težine.
Uvijek se konzultirajte s nama prije pakiranja pošiljke, kako bismo utvrdili maksimalne dimenzije i težinu pošiljke koju je moguće poslati. Ovo ovisi od samih avio kompanija kao i od željenih destinacija.

TRANSPORT OPASNIH TVARI U ZRAČNOM TRANSPORTU

Transport opasne robe avionima je strogo reguliran međunarodnim propisima i internim propisima pojedinih avio kompanija. Osnovni uvjet je da se zna o kojoj klasi opasne robe se radi i koji je jedinstveni broj te klase (UN broj). Tek tada Vam možemo dati precizne informacije o načinima i materijalima pakiranja pošiljke radi sigurnog i pouzdanog transporta.O ovome možete više pročitati u odjeljku novosti.

KAKO AVIONOM PREVESTI KUĆNE LJUBIMCE?

Potrebno je prije svega osigurati dokumente, neophodne za izvoznu i uvoznu proceduru:

– Veterinarski certifikat izdan od nedležne vet. inspekcije.
– Potvrdu o cijepljenju ne stariju od 7 dana.
– Uvoznu dozvolu za zemlje koje to traže (takvu informaciju uvijek možete dobiti od primatelja na krajnjem odredištu).

Pored navedene dokumentacije potrebno osigurati odgovarajuci kavez za prijevoz. Cijena prijevoza se obračunava po težini ili volumenu kaveza (pogledati pitanje obračunska težina). Također cijena ovisi od krajnjeg odredišta.

ŠTO JE OSIGURANJE ROBE?

Osiguranje robe pokriva fizičko oštećenje ili gubitak vaše robe dok je u transportu zemljom, vodom ili zrakom i osigurava značajne mogućnosti i troškovne prednosti ukoliko se osiguranjem upravlja na dobar način.Osiguranje robe u međunarodnom transportu predstavlja osiguranje kod kojeg se polazno i / ili odredišno mjesto ne nalaze na teritoriju zemlje izvoza, bez obzira o kom se prijevoznom sredstvu radi. Za osiguranje robe u međunarodnom prijevozu koristi se ugovor o međunarodnoj kupnji i prodaji robe. Roba u prijevozu osigurana je od opasnosti gubitka, uništenja ili oštećenja uslijed nepredviđenih, eksternih faktora rizika.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>